θ καράογλου αναγκαία η διάχυση της γν

Θ. Καράογλου: «Αναγκαία η διάχυση της γνώσης στους αναπτυξιακούς κλάδους της…

Add to favorites

Τις εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με θέμα: «Η διεθνής συνεργασία στην έρευνα και καινοτομία στην υπηρεσία της οικονομίας και της Κοινωνίας», χαιρέτισε σήμερα (Πέμπτη 29 Μαΐου 2014) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας να εξελιχθεί σε γεωστρατηγικό κέντρο υλοποίησης ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών βιώσιμης καινοτόμου ανάπτυξης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, παρουσία του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστου Βασιλάκου, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου επισήμανε ότι «η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε σύγχρονη πρωτεύουσα της έρευνας, της καινοτομίας και των νέων υπηρεσιών, ταυτίζοντας το μέλλον της με όρους οικονομικής ανάπτυξης και συνεργασίας, αρκεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όπως η κομβική γεωπολιτική της θέση, οι υποδομές και ο ερευνητικός της ιστός».

«Θέλουμε», τόνισε σε άλλο σημείο, «η Μακεδονία και η Θράκη να αποτελέσουν πεδίο διαρκούς και συντονισμένης συνεργασίας μεταξύ των ερευνητικών οργανισμών νέας γνώσης, τεχνολογικών υποδομών και επιχειρήσεων, ώστε μέσω της προώθησης της καινοτομικής ικανότητας να διαχύσουμε τη γνώση στους αναπτυξιακούς κλάδους της οικονομίας μας, να δημιουργήσουμε μια οικονομία που θα βασίζεται στην εξωστρέφεια και στην ανταγωνιστικότητα και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη διεθνώς αναγνωρισμένο κόμβο καινοτομίας».

Κλείνοντας, ο Υπουργός ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιλογή τους να πραγματοποιήσουν το συνέδριο στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας δίνοντας, όπως είπε, την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αποτελέσει χώρο προόδου και συνάντησης για το μέλλον. «Ένα μέλλον που θα αναδεικνύει την αριστεία, θα τονώνει την εξωστρέφεια και θα προτάσσει την παραγωγική διάθεση του λαού μας» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

θ καράογλου αναγκαία η διάχυση της γν

source : tro-ma-ktiko.blogspot.gr

About the Author

About the Author: .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons