το κόμμα του γ χατζημαρκάκη κατέθεσε έ

Το κόμμα του Γ. Χατζημαρκάκη κατέθεσε ένσταση για το πλαφόν του 3% στις ευρωεκλογές

By on 01/07/2014 in Ενημέρωση with 0 Comments

Add to favorites

Ένσταση υπέβαλε στο εκλογοδικείο το κόμμα «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» με την οποία χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματική τη διάταξη που επιβάλλει πλαφόν…
3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γεώργιος Χατζημαρκάκης, Μιχαήλ Ατσαλάκης και Εμμανουήλ Παυλάκης, που παρέμειναν εκτός Ευρωκοινοβουλίου, στρέφονται κατά της ανάδειξης του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεωργίου Επιτήδειου και εκείνου του ΚΚΕ, Σωτηρίου Ζαριανόπουλου και ζητούν την αλλαγή του τρόπου κατανομής των 21 εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, η διάταξη προσκρούει στις συνταγματικές αρχές της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος και της αναλογικότητας.
Κοινή ένσταση κατέθεσαν επίσης στο εκλογοδικείο η «Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση», ο «Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός», το «Κίνημα Πολιτικής Αλήθειας» και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Οδυσσέας Τηλιγάδας και Κωνσταντίνος Γκέκας.

Στρέφονται κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, πολιτικών κομμάτων, ευρωβουλευτών και ζητούν, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση των ευρωεκλογών της 25 Μαΐου 2014, την έκπτωση των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, την έκπτωση από όλα τα δημόσια αξιώματα όλων των κυβερνητικών στελεχών, την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εκλεγέντων βουλευτών, την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και την μείωση των βουλευτών στους 200.

eklogika.gr

About the Author

About the Author: .

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons